Apotea öppnar nytt lager på Lidingö

Nätapoteket gör sin första etablering utanför Morgongåva.

Apotea har, som vi tidigare har berättat, långtgående planer på att bygga ut lagret i Morgongåva. Men nu visar det sig att den satsningen inte riktigt räcker till. I dag meddelar det snabbväxande nätapoteket - som förra året nådde nära en miljard - att det även kommer att etablera sig på Lidingö.

Anledningen till den nya Stockholmsexpansionen är att Apotea behöver hitta fler farmaceuter. Detta trots att bolaget redan har ett 40-tal farmaceuter, samt ett antal farmaceutstudenter, som jobbar på lagret i Morgongåva.

Annons

- Vi har inga planer på att lämna Morgongåva, tvärtom, men det har varit svårt att rekrytera tillräckligt med farmaceuter i regionen samtidigt som den receptbelagda delen av vår verksamhet växer snabbt. Vi får väldigt många spontanansökningar från farmaceuter som vill arbeta hos oss i Stockholm och därför tog vi beslutet att skapa jobb där efterfrågan fanns, säger Pär Svärdson, VD för Apotea i ett pressmeddelande.

Ska hantera recept 

Till Apoteas nya lager kommer inledningsvis 20 personer att rekryteras, varav merparten kommer att vara farmaceuter. Den nya lokalen, som är på 700 kvadratmeter, ska fungera som ett komplement till huvudlagret i Morgongåva och endast hantera receptbelagda beställningar.

Inflyttningen till det nya lagret är planerad till den första april.

- Vi har valt Lidingö av flera skäl. Det ligger bra till kommunikationsmässigt. Vi vet också att det finns många farmaceuter som idag arbetar på annat håll som kan vara intresserade av att arbeta här. Dessutom kallar sig Lidingö passande nog för Hälsans ö, säger Pär Svärdson.

Annons