Apoteas raketökning: 65 procent under tredje kvartalet

Apotea ökade kraftigt under det tredje kvartalet och siktar nu mot en miljard i omsättning för året som helhet.

2016 har hittills bara inneburit goda nyheter för Apotea. I somras stod det klart att nätapoteket hade ökat med 70 procent och omsatte 450 miljoner kronor under årets första halvår. I dag kom siffrorna för företagets tredje kvartal och det ser fortfarande ljust ut för företaget.

Under Q3 omsatte Apotea 220 miljoner kronor vilket är en ökning på 65 procent jämfört med samma period förra året.

Annons

- Antalet nya kunder fortsätter att öka, samtidigt som våra befintliga kunder handlar oftare. Vår satsning på eko- och veganmärkta produkter under sommaren och hösten har också fått mycket positivt mottagande bland kunderna, säger Pär Svärdson, VD för Apotea i ett pressmeddelande.

70 000 paket i veckan

Under årets första nio månader kom Apoteas omsättning upp i 687 miljoner kronor, vilket är nära 70 procent mer än förra året. För året som helhet beräknar Pär Svärdson att omsättningen landar närmare en miljard.

- Vi är väl rustade för en fortsatt tillväxt och räknar i år med en försäljning på över 950 miljoner kronor. Vi har under året förstärkt vår organisation och idag är vi drygt 230 personer på apotea.se, vilket är en fördubbling på ett år. Nu skickar vi cirka 70 000 paket i veckan, säger Pär Svärdson.

LÄS ÄVEN: Apotea räknade fel - inväntar nytt superlager

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!