Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Årets julhandel kommer att omsätta 23 miljarder kronor

Årets julhandel kommer att omsätta 23 miljarder kronor
Att ge julklappar är roligare än att få, tycker svenskarna
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Var tredje handlar mest på nätet.

ANNONS

På senare år har julhandeln spridits ut över fler veckor och många konsumenter är igång med julklappsjakten redan i samband med november och Black Friday.

LÄS ÄVEN: Black Friday tog julhandeln till nya rekordnivåer

Men det innebär inte att julhandeln har minskat. Tvärtom väntas den i år växa med tre procent, enligt siffror från Svensk Handel. Branschorganisationens julprognos visar att svenskarna kommer att handla julklappar för 23 miljarder kronor i år. Det motsvarar 3 300 kronor per person.

"Utklassar politiska åtgärder"

Decembertrycket i handeln innebär att 20 000 extrajobb skapas, uppger Svensk Handel.

- När det är bra fart i handeln blir det bra fart i den svenska ekonomin. Julhandeln utklassar många arbetsmarknadspolitiska åtgärder när det kommer till att skapa vägar in i arbetslivet. Under jul- och nyårshelgen ger handeln många unga möjligheten att få in foten på arbetsmarknaden, säger Svensk Handels vd Karin Johansson i ett pressmeddelande.

De aktörer som säljer smycken, leksaker och böcker kan vänta sig den starkaste tillväxten i samband med julhandeln. En av tre konsumenter säger sig i år ha planerat att köpa de flesta klapparna på nätet. 8 av 10 tycker att det är roligt att ge julklappar, medan endast 6 av 10 tycker att det är roligt att få ta emot paket under julen.

Dela artikeln:

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!