Artiks signar nordiska konstnärer på ett hemligt sätt

Vill ge unga konstnärer möjligheten att nå ut.

Artiks.se är en nätbutik som gillar att sticka ut i mängden. När poster-försäljaren lanserade sin e-handel i oktober valde de att göra det på ett annorlunda sätt. Då hamnade de i blåsväder för otillåten guerillamarknadsföring i Stockholm och Helsingfors.

LÄS ÄVEN: Ny posterbutik på nätet lanseras med olaglig marknadsföring

Annons

Nu signar Artiks handplockade nordiska konstprofiler för nya Artiks Studio, som är ett kollektiv av nordiska talanger inom konst, foto och design. Artiks ambition med Artiks Studio är att ge unga konstnärer möjligheten att nå ut med sin konst. Företaget berättar att talangerna handplockas enligt en hemlig modell där följare på sociala medier, konstnärlig verkshöjd och persona spelar in. Konstnärernas verk kommer att säljas både tillsammans med Artiks övriga posters men även i konstnärernas egna studio-shops.

- Den nordiska konstscenen kokar just nu. Kraven på autencitet ökar varje dag och samarbeten med både unga och etablerade konstnärer passar vårt utbud, säger Patrik Segersven, en av Artiks grundare, i ett pressmeddelande.

Den första konstnären signades av Artiks Studio i dagarna och det är finlandssvenska Lisa Nyman. Hennes Cosmic Animals collection lanseras redan nästa vecka.

- Lisa är en konstnärssjäl. Det tog ett år att få till mötet, berättar Steffen Suuronen, CEO på Artiks.

Annons