Australia Post levererar med drönare och 3D-skrivare

Den australienska distributören kommer redan nästa år att använda sig av drönare, samtidigt vill man att kunder ska kunna skriva ut sin beställning direkt på postkontoret.

I början av 2014 planerade den australiensiska e-handlaren Flirtey att börja leverera böcker till studenter med hjälp av drönare, nu får man sällskap av landets statliga postverk. Australia Post tänker nämligen dra igång med drönarleveranser i början av 2016 rapporterar The Australian Financial Review Magazine.

Enligt Australia Posts vd, Ahmed Fahour, har man redan inlett tester i samarbete med en av landets största e-handlare som troligtvis kommer at bli testpilot när det blir skarpt läge under nästa år. Drönarna påminner om de som Amazon använder sig av och kommer att kunna bära med sig paket upp till två kilo.

Annons

– De uppfyller alla kraven för att få flyga och är utrustade med backup-motorer och GPS så att vi kan leverera paketet direkt till mottagarens uteplats, säger Ahmed Fahour.

Skriva ut sin stekspade på plats

Utöver drönare har Australia Post även börjat titta närmare på 3D-skrivare med förhoppningen att kunna använda sig av dessa på sina postkontor inom en snar framtid. Något som även det är tänkt ska kunna snabba upp leveranserna.

– Vissa saker, som till exempel husgeråd, kan skrivas ut direkt på plats och då slipper man vänta på dem. Detta är den nya världen, den tekniska revolutionen i motsats till den industriella revolutionen, säger Ahmed Fahour.

Annons