Även Elgiganten räknar med rekord på fredag

Många företag väntas slå nya rekord under årets upplaga av Black Friday som infaller på fredag. Elgiganten är ett av dem.

Som Ehandel.se tidigare kunnat berätta räknar både Komplett och Media Markt med att slå nya besöks- och försäljningsrekord under Black Friday. Nu kan även Elgiganten läggas till raden av företag som når nya höjder under årets Black Friday.

1,3 miljoner kundbesök

I år räknar Elgiganten med 1,3 miljoner kundbesök och därtill försäljningsrekord. Om dom lyckas blir det tredje året i rad som de slår nytt rekord under Black Friday.

Annons

Redan 2014 ökade företaget försäljningen under shoppningfesten med 100 procent jämfört med året innan och förra året ökade nivåerna med ytterligare 75 procent.

Sajttrycket för stort i fjol

I fjor var antalet besökare på Elgigantens hemsida så stort att sajten tidvis gick ner då den inte klarade av trycket. Bara mellan klockan 06.00 och 08.00 på morgonen såldes hemelktronik för 9 miljoner kronor bara via företagets nätbutik. Inget tyder på att det ett mindre tryck i år.

– Vi räknar med ett mycket stort kundtryck direkt vid midnatt och har genomfört tester över hela året för att klara mer än dubbelt så mycket trafik mot vad vi hade som mest förra året, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten, i ett pressmeddelande.

Black Friday slår mellandagsrean

Och precis som på Mediamarkt räknat Elgiganten med att Black Friday kommer slå första dagen på mellandagsrean som årets största köpdag.

– Det här är fjärde året vi genomför Black Friday och kunderna har varit oerhört snabba att anamma det nya konceptet. I år räknar vi med att Black Friday passerar första dagen på mellandagsrean och blir årets största handelsdag. Utvecklingen är inte så konstigt egentligen, kunderna är prismedvetna och de produkter vi erbjuder blir allt mer viktiga, så det är som gjort för succé. Vi räknar med stor köpfest på fredag och en flygande start på årets julhandel, säger Niclas Eriksson.

Framförallt tror man att det är TV-apparater, vitvaror, laptops och smartphones blir årets storsäljare.

Annons