Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Även Mediamarkt börjar fira Singles Day i år

Även Mediamarkt börjar fira Singles Day i år
MediaMarkt gör Elgiganten sällskap i firandet av Singles Day
Picture of Michell Grönlund

Michell Grönlund

Dela artikeln:

Vill inte vara sämre än Elgiganten.

ANNONS

I veckan har vi kunnat berätta att Elgiganten i år valt att anamma den asiatiska shoppinghögtiden Singles Day, som alltid infaller den 11/11, alltså nu på lördag.

LÄS MER: Elgiganten hoppar på världens största shoppingfest

"Ett tillfälle att unna sig själv något"

Nu meddelar hemelektronikkedjan MediaMarkt att de inte vill vara sämre och också sällar sig till skaran av svenska e-handlare som kommer att uppmärksamma den kinesiska högtiden.

- Vi ser Singles Day som ett utmärkt tillfälle att med glimten i ögat lyfta konkurrenskraftiga kampanjerbjudanden som tilltalar elektronikälskare, oavsett relationsstatus. Medan Black Friday och Cyber Monday brukar markera startskottet för julhandeln, där de flesta handlar julklappar till nära och kära, så är Singles Day snarare ett tillfälle att unna sig själv något, säger MediaMarkt Sveriges marknadsdirektör Mia Lund Hanusek i ett pressmeddelande.

Alibaba drog in 18 miljarder dollar

Kanske är det inte så konstigt att fenomenet växer fram även i Sverige. På en global nivå är Singles Day - sett till omsättning - till och med större än e-handlarnas shoppingfest Black Friday. Förra året ska exempelvis marknadsplatsen Alibaba ensamma ha omsatt 17,8 miljarder dollar enbart just under den 11 november.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!