Axfood går vidare med byggplaner för superlager

Klart för byggstart.

Tidigare i år har vi kunnat berätta om dagligvarubolaget Axfoods planer på att bygga ett nytt superlager i nordvästra Stockholm.

LÄS ÄVEN: Matjättens superlager kommer att kosta runt 2 miljarder

Annons

I mars gjordes ett första inledande avtal, en så kallad avsiktsförklaring, mellan Axfoods logistikföretag Dagab och fastighetsföretaget Logicenters. Nu meddelar Dagab och Logicenters att de två parterna har skrivit under ett slutgiltigt avtal, vilket innebär att de nu kan fortsätta med sina byggplaner. 

- Vi är stolta över förtroendet från Axfood och utvecklar en fastighet i ett toppläge för att de ska kunna utöka sin verksamhet. Vi har ett gott samarbetet med Dagab och ser fram emot en fortsatt givande och långsiktig relation, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters, i ett pressmeddelande.  

Varor till e-handel och butik

Det nya lagret, som kommer att ha en yta på 100 000 kvadratmeter, ska hantera både livsmedel som ska till butik och som säljs via e-handel. Byggnaden kommer att bli 30 meter hög, vara högautomatiserad och ha olika temperaturzoner. Enligt Logicenters kommer lagret att vara miljöcertifierat och man planerar att bygga en solcellsanläggning på taket till det nya lagret. Men det dröjer några år till innan det kan tas i drift - först 2023 väntas det nya lagret att stå färdigt. 

- Vi är mycket glada över att vara ett steg närmare starten av byggnationen av vårt logistikcenter. Med den nya logistiklösningen kommer vi att bli både effektivare och mer flexibla i att möta utvecklingen inom dagligvaruhandeln, säger Nicholas Pettersson, vd för Dagab.

Bygget kommer att påbörjas i slutet av augusti eller september i år, enligt Matthias Kettelhoit. 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!