B2B-jätte ökade e-handeln och krossade två miljarder

Ännu en miljard-milstolpe passerad.

B2B-företaget Tingstad säljer förbrukningsmaterial och arbetskläder till bland annat restauranger, butiker och inte minst e-handlare. Som Ehandel.se tidigare har berättat har företaget dessutom själv etablerat sig som en stark e-handelsaktör.

LÄS ÄVEN: B2B-jätte omsätter 1 miljard online

Annons

70 procent e-handel

I ett reportage om B2B inom e-handeln, som vi publicerade i våras, beskrev Tingstad dessutom att e-handeln har kommit att stå för en allt större del av bolagets omsättning.

LÄS ÄVEN: Hur går det egentligen för B2B på nätet?

Ökade med 155 miljoner

Nu har Tingstad passerat en milstolpe, nämligen att komma över två miljarder i omsättning. Under 2017 uppnådde koncernen, som utöver moderbolaget Tingstad Papper också omfattar bland annat ett norskt och ett finskt dotterbolag, 2,1 miljarder kronor. Det motsvarar en ökning med knappt 155 miljoner kronor jämfört med året innan. Den allra största delen av omsättningen, strax över 2 miljarder, stod moderbolaget för själv.

Koncernens resultat har minskat från 196 till 193 miljoner kronor, och är även i stort sett oförändrat för moderbolagets del. Sedan december ägs Tingstad enligt sin årsrapport helt och hållet av Danti Invest.

Positiv utveckling i Norge

Under året har Tingstad bland annat hunnit med att göra några mindre uppköp av andra aktörer på marknaden, och att utföra renoveringsarbeten i både de svenska och de norska lokalerna. Företaget lyfter i sin årsredovisning särskilt fram sin verksamhet i Norge.

- Tingstad Emballasje AS försäljning fortsätter utvecklas positivt, skriver Tingstad.

FÖRTYDLIGANDE: I artikeln stod det tidigare att Tingstad hade "köpts upp" av Danti Invest. Enligt Tingstad handlar det istället om en omorganisering av koncernens bolag. 

Annons
Annons