B2B-jätten ska ta nästa steg – tar in ny ledare

Rekryterar Icas direktör till koncernchef.

Martin & Servera-koncernen är just nu i en intensiv utveckling och nästa steg blir att tillsätta en ny vd och koncernchef. Valet föll på Liv Forhaug som i grunden är civilekonom men som kommer närmast från rollen som direktör för strategi och affärsutveckling för ICA Gruppen. 

- När Martin & Servera-koncernen nu tar nästa steg är det med en ledare med stor erfarenhet av handel med livsmedel, affärsutveckling och digital transformation, säger Caroline Berg, styrelseordförande för Martin & Servera, i ett pressmeddelande. 

Annons

Koncernen har under de senaste åren bland annat satsat på sin e-handel och förvärvat flera företag. Martin & Servera omsätter cirka 15 miljarder kronor och har drygt 3 000 anställda. Liv Forhaug kommer att tillträda sin nya roll som koncernchef för Martin & Servera senast den 1 oktober.

LÄS ÄVEN: Martin & Servera omsätter över 9 miljarder i sin e-handel

 - Martin & Servera är en välskött bolagsgrupp med en stark position, kända varumärken och som ligger långt fram på många sätt. Det är en bransch där det händer mycket. Måltidsbeteenden förändras, digitalisering påverkar – det finns många olika spännande möjligheter framöver, säger Liv Forhaug.

Liv har ingått i Icas koncernledning sedan 2013, och har under åren lett utvecklingen och lanseringen av Icas e-handel, skapat en central enhet för data och avancerad analys samt arbetat med förvärv och utveckling av bolag i ICA Gruppen, däribland Apotek Hjärtat och Min Doktor. Hon har även ett långt förflutet som konsult och partner på McKinsey.

- Liv har spelat en viktig roll i arbetet med ICA Gruppens koncernstrategier och den nya koncernstruktur vi skapade genom avyttringen av ICA Norge och förvärvet av Apotek Hjärtat bland annat. Under de senaste åren har hon också drivit ICA Gruppens arbete med digitalisering och bland annat byggt upp våra centrala enheter CDO-funktionen och ICAx. Liv har varit en mycket uppskattad ledare och kollega för oss inom ICA och jag önskar henne stort lycka till i framtiden, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

 Ica meddelar att de har påbörjat rekryteringen av Livs ersättare.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!