BR Leksaker återuppstår – ny webbshop och nya butiker

Ska säkra framtidens leksaker.

I december meddelade Top-Toy att bolaget hade försatts i konkurs och att alla Toys R Us och BR-butiker skulle stängas.

För drygt två veckor sedan skrev vi om att Nettos moderbolag Salling Group var i förhandling med Top-Toys konkursbo. Förhandlingarna avslutades med att den danska koncernen köpte upp Top-Toys danska varulager samt rättigheterna till varumärket BR i Danmark. Avtalet omfattade dock inte de fysiska butikerna, eller Top-Toys andra varumärke Toys R Us. 

Annons

- Hur BR-varumärket kommer att användas på lång sikt har vi ännu inte tagit en slutlig ställning till, sa Per Bank, vd på Salling Group, i ett tidigare uttalande. 

LÄS ÄVEN: Miljardbolag köper varumärke och lager av konkade Top-Toy

Men nu är allt klart. Salling Group meddelade igår att de planerar att öppna 25 stycken BR-butiker över hela Danmark och lansera en ny nätbutik. 

Just nu håller Salling Group på att förhandla med olika hyresvärdar om flera butikslokaler i Danmark. Den första butiken ska återupplivas under våren, men exakt var vill koncernen inte avslöja än.

- Det är ett väldigt starkt danskt varumärke, och de senaste veckornas prat om BR understryker att danskarna gärna vill hålla kedjan vid liv. Vi är nu i dialog med hyresvärdar över hela landet för att säkra de bästa platserna för de kommande BR-butikerna, säger Per Bank i ett pressmeddelande. 

Per Bank ser fram emot öppnandet av de första BR-butikerna:

- Med en rikstäckande BR-kedja och en stark webbshop ska vi se till att det går att köpa leksaker i framtiden. Det är mycket viktigt för oss, att barn ska kunna fortsätta handla och uppleva leksaker i fysiska butiker och att leksakerna är en del av danskarnas vardag.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!