Miljardbolag köper varumärke och lager av konkade Top-Toy

Detaljhandelsjätte ser till att danskt märke stannar i Danmark.

Ryktet var sant. Nettos moderbolag Salling Group var i förhandling med Top-Toys konkursbo. Nu står det klart att Salling Group köper Toy-Toys danska varulager samt rättigheterna till varumärket BR i Danmark.

LÄS ÄVEN: Nettos ägare avbröt BR:s konkursutförsäljning

Annons
Annons

Salling Group omsatte 58,8 miljarder danska kronor under 2017. Företaget driver butiker i eget namn samt kedjorna Bilka, Føtex, Netto och e-handeln Wupti.com.

- Detta är ett strategiskt viktigt avtal för Salling-koncernen, eftersom konkurrensen på leksaksmarknaden har intensifierats de senaste åren. Med avtalet ser vi till att leksakerna förblir en viktig del av kundernas köpmöjligheter i de fysiska butikerna över hela landet, och att leksaksförsäljningen inte bara till utländska webbshop. Hur BR-märket kommer att användas på lång sikt har vi ännu inte tagit en slutlig ställning till, säger Per Bank, vd på Salling Group.

LÄS ÄVEN: Nu börjar utförsäljningen av Toys R Us i Sverige

Avtalet omfattar dock inte befintliga butiker eller deras medarbetare. Inte heller varumärket Toys R Us ingår i avtalet.

- Det är beklagligt när kompetenta anställda i branschen förlorar sina jobb efter stängning av butiker. Med 1 500 lediga jobb i Salling Group kommer det förhoppningsvis att finnas möjligheter, för många av Top-Toys kompetenta medarbetare, hos oss. Fram till dess med ser vi med denna affär till att rättigheterna till ett välrenommerat danskt varumärke förblir i danska händer, säger Per Bank.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!