Barahandtag expanderar till Danmark: ”Bäst att bara köra”

Har hittills lockat 13 danska kunder.

När den sista dagen i oktober 2017 närmade sig sitt slut stod det klart att e-handelsföretaget Barahandtag var på god väg att nå sitt bästa månadsresultat sedan starten. Nu står det klart att bolaget vid midnatt fattades order för 7 000 kronor för att slå sitt “All time high”, och att det alltså inte blev något nytt rekord denna gången.

Tidigare månadsrekord: 6384 handtag

Bakom butiken står e-handelsprofilen Anders “AndersIvar” Karlsson och Emma Nordgren, som sedan ett drygt år tillbaka är bolagets vd. Efter att under gårdagen ha tagit del av Anders Twitteruppdateringar på vägen mot det eventuella rekordet, valde vi att ta kontakt med honom för att höra oss för om hur det går för bolaget.

Annons

- Det tidigare rekordet ligger på handtagsspråk på 6384 stycken som vi uppnådde i mars. Räknar man med såna där vanliga, svenska pengar som andra gör så blir det cirka 310 000 kronor, berättar Anders Karlsson i ett mejl till Ehandel.se.

Men även om det nya rekordet alltså uteblev var inte oktober vilken månad som helst för Barahandtag. Företaget har nämligen passat på att expandera till Danmark. I vårt grannland finns sedan den 16 oktober systerbutiken KunGreb.dk, som dock fortfarande är under uppbyggnad.

- Men som Anton Johansson och Björn Andersson brukar säga så är det bättre att bara köra så får vi laga längs vägen. Hittills är det 13 förvirrade danskar som hittat in till oss och handlat iallafall.

Inspirerades av BGA Fotobutik

Att expansionsvalet föll på Danmark beror enligt Anders Karlsson på att det danska språket ändå är ganska så likt det svenska.

- Anledningen till att vår VD, Emma, beslutade sig för att vi skulle öppna i Danmark var dels för att det (nästan/tveksamt) är ett språk man (oftast inte) kan förstå, men dom brukar förstå när vi svarar iallafall efter att vi slagit upp i ordlistan vad dom menar, skriver han, och fortsätter:

- Sen är såklart Björn Andersson på BGA en inspiration med inställningen att det behöver inte krävas så jädra mycket för att öppna i ett nytt land. Översättningar är bra, vi har börjat med delar av vårt svenska sortiment, den delen som vi är absolut bäst på och det är ju handtag och knoppar.

"Förbättrar dag för dag"

Anders Karlsson berättar att det återstår en hel del jobb innan den danska handtagsbutiken är helt färdig, men redan nu säljer KunGreb för 10 000 till 20 000 kronor i veckan.

- Vi har haft butik tidigare i Danmark, 2012 eller 2013, men då hade vi inte resurserna att göra det "på riktigt". Det har vi nu även om vi skyndar långsamt. Saker får ta den tid det tar och vi förbättrar butiken dag för dag.

Annons

Annons