Bauhaus öppnar e-handelslager och inför egen leveranstjänst

Har köpt in fem lastbilar.

Den kommande månaden öppnar Bauhaus både ett e-handelslager och lanserar en egen distributionstjänst, som ska serva företagets e-handelskunder. Satsningarna äger rum i Göteborgstrakten och innebär att Bauhaus på egen hand börjar köra hem varorna till kunderna, åtminstone till dem som bor i regionen.

Ska köra ut alla leveranser i Göteborg 

Enligt ett pressmeddelande från företaget möjliggör den nya leveranssatsningen "effektivare, snabbare och mer flexibla leveranser av webbeställningar, direkt hem till kund". För ändamålet har Bauhaus investerat i fem lastbilar, vilket bedöms vara tillräckligt många för att företaget ska kunna hantera alla leveranser i Göteborgsområdet på egen hand.

Annons

- E-handeln av byggvaror ökar kraftigt, och det ställer i sin tur högre krav på framtida logistik- och distributionslösningar till slutkund. Genom att ersätta externa leverantörer med en egen distributionslösning kan vi både sänka kostnader och bemöta våra kunders behov och förväntningar bättre, säger Bauhaus marknadschef Johan Saxne i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Bauhaus nya webb-TV slussar kunder direkt till e-handeln

"Vill erbjuda byggbranschens bästa service"

Anledningen till att Bauhaus hellre vill köra ut varorna i egen regi, uppges vara att leveranserna ska bli snabbare och punktligare. Om en kund lägger en beställning före klockan 11.00 ska varan levereras dagen efter. Dessutom planerar Bauhaus att förbättra sin service, genom att till exempel erbjuda uppbärning av varor.

- Vi vill kunna erbjuda våra kunder byggbranschens bästa service! Vår nya logistiksatsning är ett viktigt första steg i vårt framtida servicekoncept för Bauhaus e-handel, säger Johan Saxne.

Det nya e-handelslagret och de fem lastbilarna utgör enligt Bauhaus ett pilotprojekt som kan komma att vidareutvecklas under 2018.

Annons