Bauhaus stärker e-handeln genom att köpa jättebutik

Konkurrenten blir "Sveriges största Bauhaus-varuhus".

Byggjätten Bauhaus meddelar idag att man stärker upp sin e-handel. Det är dock inte via nätet man gör detta utan via den fysiska handeln. Företaget har nämligen kommit överens om att ta över Fredells Byggvaruhus i Sickla. Detta innebär att Fredells butikslokal, som är på över 50 000 kvadratmeter, nu kommer att bli Sveriges största Bauhaus-varuhus.

"Serva hela Mälardalen"

Det nya varuhuset kommer inte bara att agera butik utan det kommer även att stötta Bauhaus e-handel med logistik och drive-in.

Annons

- Från den här anläggningen kommer Bauhaus att serva hela Mälardalen. Den ligger vid flera stora tillfartsleder så vi lätt når hela Mälardalen, likväl som Stockholms innerstad. Servicegraden för e-handelskunder kommer att öka avsevärt. Vi äger hela distributionskedjan nu och vi tror att vår e-handelssatsning kommer att gynnas stort tack vare det här varuhuset, säger Bauhaus vd Kenneth Litland.

"Den aktör vi själva hoppades på"

Fredells ser positivt på att Bauhaus blir det företag som tar över deras verksamhet.

- Fredells Byggvaruhus har gamla anor och vi har en lång historik av att ge bra och pålitlig service till våra kunder. Att Bauhaus tar över verksamheten känns helt rätt. Det är den aktör vi själva hoppades på att få lämna över till. Bauhaus har både resurserna och kompetensen att driva verksamheten vidare i samma serviceanda som vi varit stolta över att leverera ända sedan starten för 115 år sedan. För oss är det här en win-win-situation, säger Fabian Fredell, vd på Fredells Byggvaruhus.

Den stora lokalen i Sickla sägs ha ett av Stockholms bästa logistiklägen och blir alltså även en viktig del i Bauhaus logistiksatsning i området. Affären inväntar nu godkännande av konkurrensverket.

LÄS ÄVEN: Bauhaus laddar för framtiden - bygger ut med TPL-aktör

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!