Bauhaus laddar för framtiden – bygger ut med TPL-aktör

Ökar lagerytan med 10 000 kvadratmeter.

Trots ett tufft avslut på 2017 då svensk e-handel nådde aldrig tidigare skådade nivåer, var det inte speciellt många fler paket som reklamerades till PostNord. 

LÄS ÄVEN: Så många fler reklamationer fick PostNord

Annons

Får yta på 40 000 kvadratmeter

Och ett företag som uppenbarligen är nöjt med sitt samarbete med PostNord är Bauhaus, som nu inleder ett gemensamt byggprojekt med logistikjätten. Det handlar om PostNords TPL-fastighet i Herstadberg i Norrköping, som ska byggas ut med 10 000 kvadratmeter. När projektet är avslutat - vilket väntas ske i slutet av året - ska lagret ha en sammanlagd yta av 40 000 kvadratmeter.

- Vår strategi är att växa tillsammans med våra kunder och Bauhaus har haft en fantastisk resa de senaste åren. Genom den utökade lagerytan kommer vi att kunna anpassa oss till den fortsatta expansionen och fortsätta leverera effektiva lagerlösningar och andra tjänster till Bauhaus, säger Günter Bergenroth, vd för PostNord TPL AB, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: PostNord testar helt nytt grepp kring tredjepartslogistik

Har samarbetat sedan 2007

PostNord ansvarar för hela Bauhaus tredjepartslogistik, vilken utöver e-handeln till konsumenter också omfattar leveranserna till Bauhaus varuhus.

- Vi har haft ett framgångsrikt samarbete med vår logistikpartner PostNord sedan starten 2007. Vi ser en fortsatt stark tillväxt, därför har vi ett behov av att expandera lagret för att möta den efterfrågan som finns bland våra kunder, säger Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus.

Annons