Begagnatjättarna slår sig ihop – öppnar e-handel åt Myrorna

"Ett alldeles eget onlineparadis".

Tidigare i år kom nyheten att secondhand-butiken Erikshjälpen skulle börja med e-handel. Nu kommer besked om att konkurrenten Myrorna går på samma linje.

LÄS ÄVEN: Erikshjälpen storsatsar online - öppnar egen e-handel

Annons

En "online-oas" för hållbar handel

Och för att korta tiden som nybörjare på nätet har Myrorna valt att teama upp med ett företag som redan är väl införstått med hur secondhand på nätet fungerar.

- Med fokus på inspiration och överskådlighet öppnar Myrorna upp ett alldeles eget onlineparadis, i samarbete med en annan välkänd second hand-aktör: marknadsplatsen Tradera. Syftet är att skapa en online-oas för de som vill handla personligt och hållbart, skriver Myrorna i ett pressmeddelande.

Enligt Myrorna finns det en stor efterfrågan på secondhand-produkter på nätet.

- Vi har vridit och vänt på hur vi kan möta efterfrågan på bästa sätt. Det har tagit tid, faktiskt flera år. Men efter rejält med grunnande har vi kommit fram till en lösning som skapar ordentligt med utrymme för inspiration och som samtidigt är överskådlig, säger Nina Adler, kommunikatör på Myrorna.

Nätbutiken ligger hos Tradera

Den nya e-handeln, som ska öppna föra jul, kommer att öppna på Traderas plattform, men ska gå att hitta till via Myrornas hemsida. Tanken är att samarbetet aktörerna emellan ska hålla nere kostnaderna, så att mer resurser kan gå till att stödja social hållbarhet "istället för till dyra webblösningar".

- Tradera är Sveriges ledande e-handel för begagnade saker och Myrorna är Sveriges största butikskedja för second hand. Med Myrornas utbud hos oss ger vi kunden ett ännu bredare och bättre sortiment av second hand-prylar. Förhoppningsvis lockar det ännu fler att välja second hand-shopping till årets julklappar och den stora vinnaren är miljön, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera.

Den som lägger en beställning hos Myrorna kommer till en början att få sin vara skickad med post, men tanken är att på sikt lansera någon form av "Click and Collect"-lösning för upphämtning i butik. 

Annons
Annons