Best Transport köper upp ”en av de bästa i södra Sverige”

"Ett viktigt steg i att bli ledande i Norden".

Fraktuppstickaren Best Transport som gjort flera avtryck inom e-handeln köper nu upp en av sina konkurrenter. Företaget har som mål att bli marknadsledande på snabba transportlösningar i Norden och nu stärker man sin närvaro i södra Sverige genom att köpa upp företaget Ombud Transporter i Malmö.

LÄS ÄVEN: Fraktbolag levererar samma dag - alla dagar i veckan

Annons

Malmöföretaget ska dock vara mer känt som Netline Xpress eller NLX.

- NLX är en av de bästa transportaktörerna i södra Sverige och vi är otroligt stolta över att nu få välkomna NLX till Best Transport. Det här ger oss både ökad kapacitet och större fordonsflotta, vilket innebär att vi blir marknadsledande på bud och distributionstjänster i Skåneregionen. Vi tar också ett ordentligt kliv närmre vår målsättning att bli den ledande aktören inom flexibla och snabba leveranser i hela Norden, säger Bests vd Niklas Knight i ett pressmeddelande.

Stephan Larsson, operativt ansvarig på NLX, ser likheter mellan de två bolagen och är taggad inför sammanslagningen.

- NLX och Best Transport är två bolag som liknar varandra just eftersom kundupplevelsen står i centrum. Best ligger i framkant med innovativa och tekniska lösningar som kommer att vinna marknadens förtroende för tidskrävande, kvalitetssäkrade transporter. Vi ser fram emot att börja jobba tillsammans och fortsätta erbjuda bud- och transporttjänster av högsta klass, säger Stephan Larsson.

I höst ska NLX fordon samt klädsel bytas ut till Best Transports orange färg.

Annons