Fraktbolag levererar samma dag – alla dagar i veckan

Apotea och Skincity först ut.

Fraktleverantören Best Transport har under det senaste året flera gånger flyttat fram positionerna inom svensk e-handel. Bolaget, som har som ambition att lyfta hemleveranserna inom e-handel, börjar nu med hemleveranser även på lördagar.

LÄS ÄVEN: Best Transport levererar till framtidens brevlådor

Annons

Eftersom Best Transport sedan tidigare även levererar på söndagar, går det alltså nu att få sin hemleverans från Best alla dagar i veckan. Om e-handlaren har öppet för upphämtning finns dessutom möjligheten till leverans samma dag som beställningen gjordes.

"Konsumenterna ställer högre krav"

Genom att erbjuda hemleverans sju dagar i veckan hoppas Best Transport på att bland annat kunna hjälpa e-handelsaktörerna att ta upp kampen med den fysiska handeln.  

- Vi är nu enormt stolta över att kunna erbjuda leverans alla dagar i veckan. En av våra viktigaste insikter är att konsumenterna ställer högre krav på leveransalternativens flexibilitet och att detta blivit en allt större parameter vid köpbeslutet. Därför satsar vi på att möta kundens behov för när leverans ska ske, säger Niklas Knight, vd på Best Transport, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Ännu en e-handlare skriver på för fraktuppstickaren

Först ut för de nya lördagsleveranserna är konsumenter som bor i Stockholm och Uppsala, men Best Transport planerar att utvidga sin nya service till fler platser inom kort. Apotea och Skincity uppges vara de första e-handlarna som erbjuder leverans med Best Transport sju dagar i veckan.

Annons