Best säkrar framtiden – startar förarutbildning

Tvådagarsutbildning ska spetsa yrket.

Vi har tidigare berättat om att logistikbranschen som helhet emellanåt dras med rekryteringsproblem. Vissa e-handlare menar till och med att bristen på chaufförer är akut.

LÄS ÄVEN: Bristen på chaufförer allt mer akut - finns ingen quick-fix

Annons

Det problemet vill Best Transport nu råda bot på - genom att starta ett helt nytt forum för förarutbildningar, Best Academy. För att kunna ro satsningen i hamn har man även rekryterat Dennis Ericsson, som nu blir ansvarig förarinstruktör. Han uppges ha många års erfarenhet av föraryrket och vill nu föra sina kunskaper vidare.

LÄS ÄVEN: Branschdag för nya chaufförer drog 200 - Mathem på plats

 

Tvådagarsutbildning införs

Utbildningen är en tvådagarsutbildning för yrkeschaufförer och syftet är enligt Best Transport att deltagarna ska lära sig kundbemötande, regler och lokalkännedom. 

- Best Academy är en viktig satsning där vi förser chaufförerna med både den kunskap och trygghet som krävs för att göra ett bra jobb. Vi kommer att arbeta mycket med de värden Best Transport står för, inom allt från kundbemötande till trafikpolicy. Löpande uppföljningar kommer även ske för att garantera att förarna känner sig säkra inom alla moment som yrket innefattar, säger Dennis Ericsson i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Best tar samma dag leverans till Göteborg och Malmö

"smidigt, trevligt och prisvärt"

Inför utbildningen ska samtliga chaufförer ha fått tillgång till en förarhandbok och genomgått utbildningar i Best Academys digitala portal.

- För oss är det essentiellt att chaufförerna efterlever våra nyckelord – smidig, trevlig och prisvärd. Förarens direktkontakt med kunden är grundläggande för kundupplevelsen och med en långsiktig investering som Best Academy säkerställer vi kvaliteten på verksamheten och bygger samtidigt upp en stark kår med riktigt duktiga chaufförer, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Annons

 

 

 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!