Beställningsstopp i e-handeln – mataktörerna överraskade

Fick prioritera kvalitet framför volym.

Sommarsemestern går mot sitt slut, och för många har det återigen blivit dags att komma in i vardagens rutiner. Men att åka till en fysisk butik för att fylla på kylskåpet när solen fortfarande värmer, är något som många gärna slipper.

Större ökning än förväntat

Åtminstone om man ska döma av intresset för att e-handla mat, som ska ha skjutit i höjden den senaste veckan. Hos Mathem ska beställningstrycket ha lett till att företaget under helgen tidvis fick stoppa alla inkommande order.

Annons

- Vi var tvungna att stänga av beställningarna till på måndag för att kunna prioritera kvaliteten före volym, säger Mathems vd Tomas Kull till Dagens industri.

Enligt Tomas Kull är intresset för att beställa hem matkassar just nu överraskande stort.

- Det är en större ökning än vad vi hade förväntat oss till i dag och redan till förra veckan, säger han.

"Börjar ta fart nu"

Även Mat.se ska ha sett ett lyft i antalet beställningar den senaste veckan.

- Det går ner varje sommar, men vi ser att det börjar ta fart nu, säger Anders Jacobsson, marknadsansvarig på Mat.se, till Di.

Och även om ökningen för e-handlad mat var ganska blygsam förra året, är både Tomas Kull och Anders Jacobsson övertygade om att branschen står inför en kraftig tillväxt.

- Titta på våra barn. De handlar det mesta på nätet. Är man van att vara på nätet så blir det naturligt att handla där, säger Tomas Kull.

LÄS ÄVEN: Så många miljarder omsätter nätmaten i år

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!