Black Week slår redan rekord – kraftig ökning på måndagen

Köpfesten är i full gång.

Att årets Black Friday skulle bli en handelsmässig succé var nog de flesta beredda på. Det var nog däremot få som anade att rekorden skulle börja trilla in redan innan själva dagen hade ägt rum. 

Men det är precis vad som har hänt. Nu kan vi nämligen avslöja att orderprognosen föll samman redan under gårdagen. Black Weeks första dag innebar nämligen en orderökning på hela 40 procent, enligt data från Ehandel.se Analytics.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Så mycket ökar Black Friday i år - prognos för hela veckan

- Black Week har knappt hunnit dra igång men rekorden har redan börjat trilla in. Vi räknade med en ökning på 22 procent för måndagen, men den blev betydligt högre än så, säger Joakim Andersen, analytiker på Ehandel.se.

Fler kör erbjudanden hela veckan

En anledning till att antalet order blev så pass mycket högre under gårdagen än under förra årets Black Week-måndag, kan vara att fler butiker satsar på att kampanja hela veckan. Som vi på Ehandel.se rapporterade under gårdagen, har bland andra Zalando och MediaMarkt satsat på just den strategin.

LÄS ÄVEN: Zalandos Black Week - upp till 70 procent alla dagar 

Hur siffrorna kommer att se ut på fredag återstår förstås att se, men eftersom inledningen av veckan blev så pass stark är det förstås inte omöjligt att trenden håller i sig fram till helgen. 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!