Brevlåda 2.0 är nu live hos tio familjer

Pilottestet är igång.

Tio familjer i Helsingborg har nu fått “framtidens brevlåda” utplacerade vid sina hem. Logistikföretaget Nowaste, som står bakom konceptet Brevlåda 2.0, meddelar att “Proof of Concept av E-Drop” har startat.

LÄS ÄVEN: Matjätten kör ut till Brevlåda 2.0: "Viktigt att testa nya tjänster"

Annons

Nyligen meddelade matjätten Coop att de hoppat på Brevlåda 2.0 och att de skulle köra ut mat till de nya brevlådorna när de placerats ut. De tio familjerna som valts ut i testet kommer nu att kunna få matleveranser ifrån Coop men de ska också kunna ta emot leveranser ifrån andra e-handlare.

- Familjerna kommer beställa sina livsmedel via Coops webbshop och få leveransen av varorna till skåpet. Utöver leveranser från Coop är det möjligt för användarna att också handla andra produkter med hemleverans och be att få dessa leveranser till skåpet, säger Nowaste i ett pressmeddelande.

E-Drop, som brevlådorna egentligen heter, har numera både kyl och frysfunktion, som dock endast är igång när det behövs. Pilotprojektet ska genomföras i samarbete med Campus Helsingborg, som är en del av Lunds Universitet.

- Efter sommaren planeras första uppföljningen med testfamiljerna för att diskutera deras erfarenheter, meddelar Nowaste.

Annons