Bring permanentar sitt samarbete med Glue

Ska på sikt erbjuda innanför dörren-leverans i hela Sverige.

Imorse kunde vi berätta att Apotea och Bring inlett ett nytt samarbete för snabba brevlådeleveranser. 

LÄS ÄVEN: Bring levererar Apoteas apotek på självaste julafton 

Annons

I en intervju med Ehandel.se berättade nyligen låsföretaget Glue att deras pilotprojekt med Bring skulle bli permenent, och nu bekräftar Bring att så har skett. Piloten gick ut på att parterna testade att låta Bring leverera e-handlade paket innanför dörren hos kunder som använder Glues lås.

LÄS ÄVEN:

Bring hoppar på tåget med innanför dörren-leverans

Glue avancerar: "Nu börjar det hända saker på riktigt"

Samarbetet fungerar som så att Brings chaufför får engånsgaccess till en kod, med vilken de kan ta sig in hos personer som har Glues smarta lås. Kunden kan alltså få sitt paket levererat även när man inte är hemma.

"Ger kunden kontroll över leveransen"

På Bring tror man att lösningen kommer att kunna innebära ett steg framåt för de e-handlare som väljer att erbjuda den.

- Nätbutikerna skapar med den här lösningen en positiv leveransupplevelse för sina kunder. Med hjälp av ny, smart teknologi, som används i befintlig leveransstruktur, vill vi på Bring göra det möjligt för konsumenter att få leveranser hela vägen hem, utan att faktiskt vara hemma. Lösningen ger även konsumenten möjlighet att vara delaktig i leveransen och ha kontroll över den på ett enkelt sätt, säger Johan Holgersson, direktör för marknad och digital utveckling på Bring. 

Avin känner av vem som är kund

Glues lås är kopplad till en smartphone-app och kunden kan själv enkelt installera låset på insidan av sitt befintliga lås. När Bring aviserar att paketet är på väg, känner avin av om mottagaren är en Glue-användare och erbjuder då automatiskt kunden att få varan levererad innanför dörren. Varken kunden eller e-handelsföretaget behöver således ta ställning till detta under själva köpet.

Annons

Tjänsten kommer inledningsvis att fungera i Stockholm med närförorter, men i takt med att Brings chaufförer nu utbildas i leveransmetoden kommer så småningom hela Sverige att omfattas, under förutsättning att kunden har Glues lås.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!