Brutal prishöjning av Fyndiq enligt e-handlarna

Merförsäljningskanalen Fyndiq höjer ännu en gång priset för att sälja på marknadsplatsen.

I ett mail till sina handlare meddelar Fyndiq idag att man från och med den 1 augusti kommer att höja priserna på marknadsplatsen.

Fyndiq kommer att ta 7 procent av försäljningspriset för varje såld vara. Utöver det kommer man att ta en fast avgift beroende på vilken kategori man listar sina produkter i. Alla kategorier utom Mobil och Surfplattor har en fast avgift på 5 kronor. Vill man sälja saker i Mobil och Surfplattor är det dock 10 kronor man får punga ut i fast avgift.

Annons
Annons

Företaget ger exempel på hur det ska fungera:

- För en produkt som säljs på Fyndiq i kategorin Mobil och Surfplattor för 100 kronor, kommer du som handlare att behålla 83 kronor. Selling fee för produkten är 7 kronor plus 10 kronor, eller 17 kronor totalt.

Ändringen ifrån tidigare säger företaget är dessa fasta avgifter. Handlarna står som tidigare för frakten medan Fyndiq tar 49 kronor för frakten av kunden.

E-handlare är sura

Fyndiq fick utstå en hel del kritik när de den första december förra året höjde den procentuella avgiften ifrån 5 procent till 7 procent. En höjning mitt i julhandeln var inte uppskattad av e-handlare och dessa fasta avgifter ser ut att irritera minst lika mycket.

E-handlare kontaktade oss strax efter att Fyndiq meddelat höjningen och vissa kallar den "brutal".

- De höjde precis sin kommission med 40 procent och nu släpper de en ny bomb över oss handlare. Snart finns där inte mycket vinning kvar att hämta från denna kanalen. Det kommer säkerligen att resultera i att handlarna höjer sina priser vilket är dåligt för oss, kunden och Fyndiq, skriver en e-handlare till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: Fyndiq och e-handlare om den "brutala" prishöjningen

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!