CDON slutar sälja böcker – tar in Adlibris på Marketplace

Att CDON Marketplace är framtiden för bolaget blev ännu tydligare idag med det nya samarbetet med Adlibris.

Som vi vet satsar Qliro Group allt mer på sin betallösning Qliro och marknadsplatsen CDON Marketplace. Nyligen kickade bolaget 35 personer i Malmö vilket hänfördes till denna omställning från egen e-handel till marknadsplats för externa säljare.

I en intervju med Ehandel.se har CDON:s VD Magnus Fredin även klargjort att Marketplace är framtiden för företaget. Marknadsplatsen har redan lockat en del stora e-handlare. Bland annat vet vi att tyska jätten Conrad säljer sina varor via CDON.

Annons

En viktig milstolpe för marknadsplatsen

I dag meddelar dock koncernen att man fångat en riktig baddare på den svenska marknaden. Bokjätten Adlibris, som numera breddat sitt sortiment utanför själva "boken", kommer framöver sälja på CDON Marketplace. Adlibris omsätter runt 1,2 miljarder svenska kronor.

- Detta samarbete är helt i linje med vår strategi att nå ut till bokköparna i för oss nya säljkanaler. Med vår passion för böcker och CDONs stora räckvidd är vi övertygade om att detta kommer bli ett framgångsrikt samarbete som fortsätter driva internetbokhandeln framåt, säger Johan Kleberg, VD för Adlibrisgruppen.

CDON Marketplace ska ha vuxit med 54 procent under 2015 och att man nu knyter till sig Adlibris sägs vara en viktig milstolpe på vägen mot att bli den ledande marknadsplatsen på nätet i Norden.

- När vi nu fortsätter att utveckla marknadsplatsen är det naturligtvis oerhört roligt att kunna knyta en så stark aktör som Adlibris till CDON Marketplace. Det är ett stort och viktigt steg för CDON att ingå ett långsiktigt avtal med en ledande aktör verksam i en av våra tidigare vertikaler för att tillsammans kunna utveckla kunderbjudandet inom böcker på bästa sätt, säger Magnus Fredin, VD för CDON.

Säljer för närmare 250 miljoner i böcker

I samband med att Adlibris går in på CDON Marketplace med sitt utbud så kommer CDON avveckla sin egen bokförsäljning. Ett steg som mycket tydligt visar vart CDON är på väg. Precis som Magnus Fredin säger är Marketplace framtiden för företaget.

CDON:s nuvarande bokförsäljning ligger runt en kvarts miljon kronor om året. Samarbetet med Adlibris ska inledas under sommaren 2016.

Annons