Clas Ohlson satsar på försäljning via Amazon

"Ett pilottest".

Market avslöjar idag att Clas Ohlson ska börja sälja på Amazon. Den svenska hammafixarkedjan verkar vara öppen för att testa flera nya typer av samarbeten, efter att Lotta Lyrå tagit över spakarna hos bolaget.

LÄS ÄVEN: Lotta Lyrå lämnar IKEA - blir VD på Clas Ohlson

Annons

Nyligen lanserade Clas Ohlson en helt ny typ av fysisk butik, som samarbetar med en nätbutik för växter och en uppstickare inom hemleverans. Den ska även sälja vintage-kläder från två andra företag, berättar Lotta Lyrå. Tidigare har vi även kunnat läsa om hur företaget samarbetar med MatHem, som numera säljer och kör ut Clas Ohlsons produkter.

LÄS ÄVEN: Clas Ohlson öppnar en helt ny typ av butik

Nu rapporteras det alltså att Clas Ohlson även ska testa e-handelsjätten Amazons marknadsplats. Mer specifikt ska det gälla e-handlarens brittiska nätbutik, Amazon.co.uk.

- Vi kommer att köra ett pilottest som förhoppningsvis slår väl ut, säger Lotta Lyrå till Market.

Företaget ska testa den nya kanalen för att utvärdera om de sedan vill expandera den till andra marknader där företaget är verksamt. Om de förbereder sig inför en eventuell Sverige-lansering av Amazons marknadplats, sägs dock vara för tidigt att svara på.

- Det här är som sagt bara ett test, så det är för tidigt att säga. Men vi testar ju för att få kunskap som vi kan använda på alla våra marknader, säger Lotta Lyrå.

Clas Ohlson är idag verksamt i Storbritannien med en egen e-handel samt ett antal fysiska butiker, främst i Londonområdet.

LÄS ÄVEN: Clas Ohlson omsätter 295 miljoner kronor i sin e-handel

Annons

Annons