CoolStuff: ”Lagerflytten har kostat pengar och fokus”

Räknar med att vända till vinst i år.

Efter nära nog ett årtionde av tillväxt och stabil lönsamhet, har CoolStuff nu levererat ett år med minskad omsättning och röda siffror.

Kortare år drog ner omsättningen

I går berättade vi att företaget under sitt senaste verksamhetsår backade från cirka 200 till 190 miljoner kronor. Det ska dock tilläggas att den senare siffran rör ett verksamhetsår som bara omfattar elva månader.

Annons

LÄS ÄVEN: CoolStuff vänder till röda siffror: "En ökad global konkurrens"

Enligt medgrundaren och delägaren Kajsa Knapp är det just det kortare verksamhetsåret som är orsaken till den minskade omsättningen.

- Vi har ändrat räkenskapsåret för att det passar verksamheten bättre, nu har vi en månad till på oss med allt boksluts-bestyr innan semestrarna drar igång. Vårt nya år är alltså första maj till sista april. Detta ledde till att bokslutet endast innehåller 11 månader, vilket är anledningen till att vi backar i omsättning, skriver hon i ett mejl till Ehandel.se.

"Många spännande projekt" 

Samtidigt sjönk CoolStuffs resultat under förra året från 8,4 miljoner till minus 826 000 kronor. I företagets årsredovisning togs både ökad global konkurrens och ett förändrat presentgivarbeteende upp som faktorer som har påverkat bolaget under året, men när det kommer till resultatet pekar Kajsa Knapp ut flytten av logistiken som den stora anledningen.

- Vi har under året genomfört en flytt av vårt lager till en tredjepartslogistiker, NoWaste, vilket har kostat oss mycket pengar och fokus - därav det negativa resultatet, skriver hon, och fortsätter:

- Nu har vi trimmat in nya lagret så det flyter på fint. Vi räknar därmed med att i år vända till vinst igen och har många spännande projekt framför oss.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!