CoolStuff vänder till röda siffror: ”En ökad global konkurrens”

Klimatkompenserar alla frakter ut till konsumenterna.

Sedan starten 2009 har e-handelsföretaget CoolStuff haft en stadig tillväxt, och så gott som varje år levererat ett lönsamt resultat. Under sitt förra räkenskapsår nådde företaget över den magiska gränsen på 200 miljoner i omsättning och passade samtidigt på att trippla sitt resultat.

LÄS ÄVEN: CoolStuff slog 200 miljoner och tripplade resultatet

Annons

Från 8,4 miljoner till minus 826 000

Nu har det skånska e-handelsföretaget rapporterat in sina siffror för verksamhetsåret 2018/2019 och omsättningen landar på drygt 190 miljoner kronor. Då ska det dock tilläggas att bolaget har valt att byta räkenskapsår, vilket innebär att den aktuella perioden bara omfattar elva månader.

Samtidigt gör resultatet en störtdykning från förra årets 8,4 miljoner till minus 826 000 kronor.

Vi förväntar oss en högre tillväxt kommande räkenskapsår än vi haft det gångna året, skriver CoolStuff i sin årsredovisning.

Vi ser en ökad global konkurrens samt en viss förändring i presentgivarbeteendet. Under året har vi arbetat på strategier för att anpassa oss efter detta framöver.

"Kompenserar ton för ton"

Sedan snart två år tillbaka hanteras CoolStuffs logistik av TPL-aktören Nowaste Logistics, som är baserad i Helsingborg. Under 2018 började e-handelsföretaget även att klimatkompensera för alla sina frakter ut till konsumenterna.

LÄS ÄVEN: Fruktjätten som tog täten inom e-handelslogistik

Det sker oavsett vilket fraktsätt kunden valt och innebär ingen extra kostnad för kunden - en lösning som är bra både för kunderna och miljön, skriver CoolStuff, och fortsätter:

Klimatkompensationen görs i samarbete med ett klimatkompensationsföretag som varje år går igenom bolagets försändelser och beräknar hur mycket utsläpp bolaget skapat. Utifrån dessa beräkningar klimatkompenserar bolaget sedan verksamhetens totala utsläpp ton för ton.

Annons

Utöver sin e-handelsverksamhet driver CoolStuff en fysisk butik i centrala Malmö.

LÄS ÄVEN: CoolStuff kommenterar siffrorna - "Lagerflytten har kostat pengar och fokus"

Annons