Coop-chefen om utrullningen av paketskåpen: ”En resursfråga”

Två städer klara för den nya satsningen.

När Coop inledde sin e-handelssatsning var kunderna hänvisade till att få sina varor med hemleverans. Med tiden har det dock uppstått önskemål om mer flexibilitet i logistiken och för en tid sedan började livsmedelsjätten rulla ut möjligheten att hämta upp varor i butik.

Hittills har det främst handlat om drive-thru och upphämtningsstationer i utvalda butiker, men i går kom också nyheten att en form av e-handelsskåp är på väg ut i landet.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Här är Coops e-handelsskåp: "Redo att trycka på knappen"

Startar i Varberg och Kungsbacka

Som vi skrev i går kommer det första skåpet att placeras ut vid en Coop-butik i Varberg, och nu står det klart att det andra skåpet - vars placering så sent som i går inte hade avslöjats - hamnar i Kungsbacka. Båda kommer att placeras ut under maj månad.

- Men det kommer mera, säger Niklas Zietlin, driftsansvarig på Coop online, med syftning på den totala utrullningen av de tre e-handelslösningarna.

Totalt är 70 butiker aktuella för någon av Coops tre varianter av upphämtningsstationer. Enligt Niklas Zietlin består Coops upplägg av en central strategi som går ut på att företaget kan rekommendera sina föreningar runt om i landet om lämpliga lösningar.

Det är dock alltid föreningen själv som bestämmer hur den vill göra.

- De känner till sin situation mycket bättre.

Större intresse i större städer?

Och någon massiv utrullning av paketskåp för e-handlade matvaror är det inte tal om i dagsläget. Niklas Zietlin avstår från att ge någon uppskattning kring hur många skåp som väntas vara utplacerade i slutet av 2019.

- Det är klart att det är en resursfråga att rulla ut skåpen, men vi känner oss väl förberedda inför perioden som kommer.

Annons
Annons

Ni har tidigare sagt att de större städerna troligtvis blir först ut med de här nya e-handelssatsningarna - är det fortfarande det som gäller?

- Det ligger mycket hos föreningarna att göra de här valen och det faller sig naturligt att de större marknaderna är mer intresserade. Men det är absolut ingen begränsning som finns framåt.

LÄS ÄVEN: Paketskåp och drive-thru när Coop börjar med utlämning i butik

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!