Dansk-Svensk skidbutik växlar upp med mountainbike

Alpinbutiken Blacksnow ska utmana de etablerade cykelbutikerna i Norden med ett nischat sortiment och fokus på mountainbike.

Hösten 2014 öppnade det danska e-handelsföretaget Blacksnow, som säljer ett nischat sortiment för freerideåkande entusiaster på skidor och snowboard, en svensk nätbutik. En satsning som slagit väl ut och efter ännu en lyckad vintersäsong är det nu dags för nästa satsning.

Idag öppnar man upp en helt ny avdelning på sajten för MTB-cyklister. Enligt Blacksnow är deras styrkor ett nischat sortiment, produktkännedom, service och en personlig känsla. En modell som man hoppas ska fungera även inom mountainbike.

Annons

– Vi är själva aktiva inom många actionsporter och i princip alla våra skid- och snowboardåkande vänner ägnar sig åt cykling under sommarhalvåret. Därför vill vi genom samma strategi som vi har under vinterhalvåret nu fortsätta att bygga relationen under hela året med kunderna, säger Tobias Libeck, country manager Sverige för Blacksnow Aps.

Ska göra det få vågar

Cykelsporten växer snabbt i Norden och enligt Tobias pekar trenderna på ett växande intresse även för de mer adrenalinpumpande formerna av mountainbike, som till exempel downhill och enduro. Samtidigt ska det community av cykelentusiaster som finns i Sverige vara väldigt likt det som existerar inom freeridescenen på skidor och snowboard.

– Att saluföra cykelprodukter kommer vi långt ifrån vara ensamma om. Men att verkligen erbjuda en produkt och känsla som direkt appellerar till ett mer "Core" community är det inte många som vågar idag. Där har vi varit framgångsrika inom vintersortimentet och det är vårt fokus nu även för sommaren, säger Tobias Libeck.

Annons