David Rönnberg siktar högt i ny vapenaffär

E-handelsprofilen och Addnature-grundarna har förvärvat 50 procent av aktierna i Norrländska Vapenaffären som bland annat driver nätbutikerna Jakt.se och Fiske.se.

David Rönnberg tog nyligen över som ny VD för butikskedjan Indiska efter att han tidigare lämnat posten som nordisk VD för det EQT-ägda Internetstores, som ska vara till salu, där svenska Addnature och Bikester ingår.

Nu meddelar Breakit att Rönnberg, som tidigare även varit VD för nätskojätten Brandos, blir ny storägare i Norrländska Vapenaffären tillsammans med Addnature-grundarna Klas Berggren, Mattias Hedström och Martin Larsson.

Annons

I bolaget ingår en fysisk butik och nätbutikerna Jakt.se, som har drygt 2 000 produkter i sortimentet, samt Fiske.se. Köpeskillingen är inte offentliggjord men David Rönnberg ska ha förvärvat 25 procent av aktierna medan de tre Addnature-grundarna tillsammans köpt ytterligare 25 procent.

Finns ingen riktig ledare

Norrländska vapenaffären, som har licens att sälja vapen och ammunition, omsatte 20 miljoner kronor under 2015 med ett rörelseresultat på 1 miljon kronor.

Av försäljningen kom 16 miljoner från nätet och senast till hösten ska båda nätbutikerna byggas om på helt nya plattformar, mobilanpassas och sökordsoptimeras. Det finns även planer på att expandera till Norge och Finland.

Att vara e-handlare inom segmentet jakt och vapen har visat sig vara en utmanande bransch, samt högt konkurrensutsatt, men enligt Rönnberg är målet är att omsätta över 100 miljoner kronor inom tre år

– Det är två branscher som är otroligt intressanta med väldigt många utövare. Det är också en ganska fragmenterad bransch, ingen har riktigt tagit ledning inom jakt och fiske, säger David Rönnberg.

Annons