Den urstarka e-handeln lyfter DreamLogistics till 67 miljoner

"Ett riktigt rekordår".

Vi kunde tidigare idag summera e-handelsåret 2017, som visade en stark avslutning och en försäljningsökning på hela 21 procent. Att e-handeln ökar innebär förstås att duktiga e-handelsleverantörer också växer.

LÄS ÄVEN: E-handelsåret krossade prognoserna - över 20% ökning

Annons

DreamLogistics erbjuder lösningar för tredjepartslogistik och företaget ska ha “väldigt många” e-handelsbolag som kunder. Företagets medgrundare och vd, Jonas Ahlgren, drev även tidigare en egen nätbutik, så kopplingarna till branschen är starka.

LÄS ÄVEN: Uppercut sålt till konkurrent - grundarna satsar på TPL

"Fått in fler nya kunder än någonsin"

Jonas Ahlgren meddelar idag för Ehandel.se att DreamLogistics gjort sitt bästa år någonsin och anledningarna är flera:

- E-handeln växer, vilket gör att befintliga kunder ökar sin omsättning - och på så sätt även DreamLogistics delaktighet. Detta i kombination med att vi under året fått in fler nya kunder än någonsin, och nu har passerat 150 kunder som valt att ha sin logistik hos något av våra lager. En stark avslutning med Black Friday, julhandel och reor, var den sista avgörande faktorn, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Kraftig expansion som vi är inne i"

Det starka avslutet på året ska alltså ha bidragit till att DreamLogistics kan räkna ihop en omsättningsökning på 70 procent för helåret 2017. Logistikbolagets intäkter under förra året uppgår därmed till närmare 67 miljoner kronor.

- Det är med mycket stolthet jag summerar 2017. Alla medarbetare, som varje dag ger det lilla extra och som alltid ser till att vi blir lite bättre, är de som möjliggör den kraftiga expansion som vi är inne i. Vi har under året arbetat oerhört hårt med organisationen och jobbat med allt från företagskultur och utbildningar, till att ha roligt tillsammans, säger Jonas Ahlgren.

Under 2017 ska DreamLogistics ha anställt i snitt en person i veckan, vilket man räknar med att fortsätta att göra i år. Företaget vågar dock inte utlova en tillväxt på 70 procent även för 2018, men bolaget räknar med en ökning på minst 50 procent.

LÄS ÄVEN: DreamLogistics växer starkt - storsatsar nu på E-City

Annons

Annons