Designonline förvärvas – H&M:s VD Karl-Johan Persson en av investerarna

NS Intressenter och EOC Capital förvärvar Designonline.

Designonline startades i Kalmar år 2002 och bedriver e-handel inom design och heminredning med försäljning till fler än 70 länder. Nyligen expanderade man lagret med flera tusen kvadratmeter för att klara av tillväxten.

Grundaren till Designonline, Jörgen Bödmar, är inte längre majoritetsägare. I helgen meddelade han att NS Intressenter och EOC Capital förvärvar Designonline. De två parterna har gemensamt köpt 77 procent av e-handelsbolaget.

Annons
Annons

Bakom NS Intressenter står Nicklas Storåkers, tidigare vd för Avanza, Karl-Johan Persson, vd för H&M, och Tomas Billing, vd för Nordstjernan. En trio som sedan 2013 är på bolagsjakt.

- De köpte av mig som var majoritetsägare, Verdane Capital samt en privat investererare. De resterande aktierna ägs av mig och företagsledningen, berättar Jörgen Bödmar.

Får ni som butik mer resurser nu eller är det mest kompetenstillskott?

- Vi har en plan för fortsatt expansion både i Sverige och utomlands och de nya ägarna kommer att bidra med kompetens, nätverk och resurser i detta arbete, berättar Jörgen Bödmar.

Under 2015 räknar Jörgen Bödmar med att bolaget komer omsätta 160-170 miljoner kronor. Vilket ska vara nära en fördubbling mot tidigare år. Rörelseresultatet väntas överstiga 20 miljoner.

Han berättar även att under Black Friday så ökade omsättningen med 450 procent jämfört med i fjol.

Jörgen Bödmar kommer vara kvar som VD och Nicklas Storåkers är styrelseordförande.

- Designonline tänker nöjda kunder hela vägen. Bolaget erbjuder ett genomtänkt produktsortiment, snabba och bra leveranser, hög nivå på kundservice på elva språk och präglas av väldigt engagerade medarbetare. Vi är glada över att få vara med på den fortsatta tillväxtresan, säger Nicklas Storåkers, styrelseordförande Designonline.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!