Search
Close this search box.
ANNONS

Den blir årets julklapp på nätet enligt e-handlarna

Den blir årets julklapp på nätet enligt e-handlarna
Vad finns det i paketet som beställdes på nätet?
Picture of Johanna Allhorn

Johanna Allhorn

Dela artikeln:

Ledtråd: Det är inte en elcykel.

ANNONS

I slutet av november kom HUI Research med beskedet att elcykeln såg ut att bli Årets julklapp - en nyhet som togs emot med stor glädje hos en hel del e-handlare. Men om e-handlarna själva ska gissa vad som hamnar under svenskarnas granar så blir valet ett annat.

LÄS ÄVEN: E-handlare i positiv chock över årets julklapp

Åtminstone enligt betalföretaget Payson, som har låtit sina e-handelskunder säga sitt om saken. Företaget har frågat nära 500 e-handlare om vad som blir “årets e-klapp”, det vill säga årets julklapp på nätet. Vinnaren blev: Drönaren.

Ökningar på uppemot 50 procent

Paysons e-handelsinkator, som alltså består av företagets kundföretag, visar också att 29 procent av e-handlarna väntar sig en starkare julförsäljning i år jämfört med förra året. En femtedel tror att försäljningsökningen kommer att ligga på mellan 11 och 20 procent. Fyra procent räknar med en ökning på över 50 procent.

- Under tidigare år har julshoppingen ökat i raketfart på nätet och julen 2017 blir inget undantag. E-handeln fortsätter att ta marknadsandelar från den fysiska handeln. Allt fler svenskar gör sina inköp på nätet för att slippa julstress och att trängas i butiker på stan, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson, i ett pressmeddelande.

Starkt framåt för hemelektronik

När e-handlarna ska ranka vilka branscher de tror kommer gå bäst i årets julhandel på nätet står hemelektronik som solklar vinnare. 31 procent lade sin röst på just det alternativet. Därefter följde leksaker och spel på 11 procent, och Skönhet och hälsa, samt Sport och fritid, på 6 procent vardera. Sämst kommer det enligt e-handlarna att gå för trädgårdsbranschen och byggbranschen, som bara fick en procent av rösterna var.