Dustin tar Tietos digitala chef – hon tar över tjänsterna

Förstärker företagets ledningsgrupp.

Det händer grejer hos e-handelsjätten Dustin. Efter att företaget fått en ny VD i Thomas Ekman så har bolaget bland annat kunnat visa upp en kraftig tillväxt bland små och medelstora bolag. E-handlaren har även rekryterat Pontus Willquist som nu har hand om företagets nätbutiker.

LÄS ÄVEN: Han får ansvaret för miljardbolagets e-handel

Annons

Nästa rekrytering gäller företagets tjänster, och Dustin har nu anställt Alexandra Drevenlid vars titel blir VP Services & Solutions. Hon blir helt enkelt ansvarig för e-handlarens erbjudanden inom tjänster och lösningar. Alexandra tar samtidigt plats i företagets koncernledning.

- Jag är mycket glad att Alexandra kommer att förstärka vår ledningsgrupp. Hon kombinerar ett starkt ledarskap med en djup kompetens inom IT och teknik och har det som krävs för att ta Dustins erbjudande inom tjänster och lösningar till nästa nivå. Alexandra har också erfarenhet av att leda stora nordiska organisationer, säger Thomas Ekman, VD och koncernchef på Dustin, i ett pressmeddelande.

Kommer från Tieto och Tele2

Alexandra kommer närmast från rollen som Chief Digital Officer på Tieto och har innan dess haft flera höga roller på Tele2. Hon kommer att tillträda sin nya roll hos Dustin senast under oktober i år.

- Dustin är ett starkt bolag som befinner sig i ett spännande skede där man bygger vidare på sitt ursprung i e-handeln genom att stärka erbjudandet inom tjänster och lösningar. Jag kommer få möjlighet att dra nytta av min långa erfarenhet av tjänster inom IT och telekom och ser väldigt mycket fram emot att få vara med och fortsätta utveckla Dustins erbjudande, säger Alexandra Drevenlid.

Annons