Sofia Moore till salu: ”Väntar oss inga fantasisummor”

Letar efter "driven entreprenör" som kan ta över bolaget.

E-handlaren Sofia Moore har sedan starten 2012 blivit en aktör att räkna med när det gäller måttsydda klänningar på nätet. Företaget har, precis som sin e-handelskollega Tailor Store, egen produktion på Sri Lanka, och omsätter numera cirka två miljoner kronor om året. Företaget har också “god lönsamhet”, åtminstone under högsäsong.

"Behövs en driven marknadsförare"

Men en sann entreprenör vet när det är dags att gå vidare till nästa projekt, och nu meddelar en av Sofia Moores grundare att företaget, inklusive produktionsanläggningen i Asien, är till salu.

Annons

- Förhoppningen är att hitta en driven entreprenör som kan ta bolaget vidare och skapa något riktigt stort. Upplägget med egen e-handel och möjlighet att skicka produkter direkt från fabrik till slutkund gör Sofia Moore perfekt för expansion till nya marknader, allt som behövs är en driven marknadsförare för att ta det till nästa nivå, skriver Sanna Khaled, som driver företaget i ett mail till Ehandel.se.

Förutom brudklänningar säljer Sofia Moore även tärn- och balklänningar, och sedan 2015 använder sig bolaget av en egendesignad e-handelslösning som ska hjälpa till att hålla kostnaderna nere.

Grundarnas andra bolag har tagit fart

Företagets nya ägare kan tack vare den egna produktionen enligt uppgift se fram emot både god kvalitet och höga marginaler, samt en arbetsplats där en stor del av personalen har arbetat länge hos företaget. Den egna produktionen gör det även möjligt för Sofia Moore att agera underleverantör till andra företag.

Personerna bakom Sofia Moore har valt att inte ange någon specifik köpesumma för sitt bolag, men hittills ska ett antal bud ha kommit in.

- Vår stora utmaning nu är att vi inte har möjlighet att investera mer i bolaget och ingen av oss tre grundare har möjlighet att jobba heltid med det då vi har andra bolag som tagit fart. Vi förväntar oss ingen stor köpeskilling, skriver bolaget i Ehandel.se:s forum.

"1-1,5 miljoner rimlig köpeskilling"

Sanna Khaled berättar för Ehandel.se att hon och de andra grundarna hoppas ha hittat en köpare i början av hösten. 

Vad är en rimlig summa, tycker du?

- Vi förväntar oss inga fantasisummor. Bolaget har en liten och stabil omsättning och vi tror att runt 1-1,5 miljon kronor kan vara rimligt som köpeskilling. Bolaget har genererat en fin vinst under senaste högsäsongen. 

Annons

Det måste ju vara lite vemodigt att sälja något man själv har varit med och byggt upp?

- Ja, det är verkligen blandade känslor. Jag är stolt över vad vi åstadkommit såhär långt och tror mycket på idén. Samtidigt tror jag att vi kommit så långt vi kunnat och att det behövs nytt blod och ny energi för att komma vidare. Det kommer bli konstigt att se bolaget fortsätta vidare på egen hand men samtidigt skönt att få ett avslut och gå vidare.

 

Annons