I morgon: E-handelsjätten Apotea stänger sin nätbutik

Släcker också alla systerbutiker.

Nätapoteket Apotea, som skakat om apoteksmarknaden med sitt renodlade e-handelskoncept, kommer att stänga sin nätbutik imorgon. Det är dock inte tal om någon permanent stängningen utan det är en markering för miljön.

LÄS ÄVEN: Apotea tog in helikopter för att klimatanpassa nya lagret

Annons

Företaget satsar en hel del på välgörenhet och är även partner till Världsnaturfonden, som driver kampanjen Earth Hour. En kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme släcka belysning och icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan.

"En av vår tids största frågor"

Apotea ställer sig bakom detta initiativ genom att stänga sin nätbutik under den utvalda timmen, som börjar klockan 20.30 på lördagen den 30 mars och slutar 21.30.

- Som partner till Världsnaturfonden är det självklart för oss att stödja deras initiativ för att uppmärksamma en av vår tids största frågor, klimathotet. Under Earth Hour på lördag kommer det inte att vara möjligt att handla på vår sajt, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

"Kommer mötas av ett räkneverk"

Pär Svärdson stänger inte bara Apotea.se utan även företagets systerbutiker Babyland, Widforss, Delitea och Happy Yachting under Earth Hour.

- Besökarna kommer istället att mötas av en skylt om att det är stängt samt ett räkneverk som visar när vi öppnar igen, meddelar Pär Svärdson.

Earth Hour arrangerades för första gången 2007 och förra året ska 118 länder deltagit i kampanjen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!