E-handelskedja stänger butik efter svag försäljning

Har inte nått omsättningsmålen.

En butiksöppning i månaden - så såg planen ut när Webhallen för knappt två år sedan redogjorde för sin expansionsmodell. En av de nya butikerna hamnade då i gallerian Väla Centrum, som ligger strax utanför Helsingborg.

LÄS ÄVEN: Webhallen går superomni - öppnar en butik i månaden

Annons

Men om det år 2016 var full fart framåt som gällde för Webhallen, så ser tongångarna lite annorlunda ut nu. I dag meddelar nämligen Webhallen kunder i Helsingborgsområdet att butiken i Väla Centrum stänger den 31 juli.

- Du får detta e-postmeddelande då du tidigare har handlat i vår Väla-butik. Vi vill informera om att butiken upphör imorgon 31:a juli. Du hittar istället oss och tusentals teknikprylar, spel, datorer, mobiltelefoner och mycket mer på Webhallen.com och våra övriga butiker! heter det i mejlutskicket.

"En av våra dyraste butiker"

Ehandel.se tog kontakt med Webhallen för att få reda på orsaken till att butiken läggs ner.

- Vår butik i Väla har inte haft den utveckling vi hade hoppats på rent omsättningsmässigt. Detta kombinerat med det faktum att den varit, relativt sett, en av våra dyraste butiker i form av hyra, drift och produktion samt att vi gjort punktinsatser som "inte bitit" i regionen gjorde att vi tog beslutet att stänga ner butiken i år, skriver Anton Nilsson, Webhallens marknadschef, i ett mejl till redaktionen.

- Det är givetvis inget vi tar lätt på och det är väldigt tråkigt när det drabbar personalen och de kunderna i regionen som varit oss trogna, fortsätter han.

Följer efter omfattande rea

Webhallen har tidigare i år satsat stort på att rea ut produkter, bland annat genom att öppna en tillfällig outlet på Medborgarplatsen i Stockholm. När Ehandel.se i mars frågade Webhallen varför stora delar av företagets sortiment skulle reas ut, fick vi till svar att det handlade om "stora överlager" som Webhallen gjorde en "fokuserad insats på att lätta".

LÄS ÄVEN: Rusning till e-handlarens outlet - kan nå fler orter

Kommer ni att stänga fler butiker?

Annons

- Vi har ett par år av väldigt kraftig expansion bakom oss. Att utvärdera och justera dessa satsningar är ett naturligt och nödvändigt steg i processen, skriver Anton Nilsson.

LÄS ÄVEN: "Går inte att driva bra e-handel utan butiker"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!