E-handelsraketen säljs: ”Fortsatt utveckling ställer andra krav”

Investmentbolaget tar över.

Den Blekingebaserade e-handeln Maskinklippet har haft en närmast sagolik utveckling sedan bolaget tog klivet från att bara ha fysisk butikshandel till att även sälja på nätet. Inom kort kom e-handeln att bli bolagets viktigaste försäljningskanal.

Började som hobby i garaget

Vid ett tillfälle gick det till och med så pass bra att företagets prognos på 55 miljoner kronor slog helt fel. Istället kom företaget under kalenderåret 2017 upp i en omsättning på cirka hundra miljoner, vilket alltså innebar att tillväxten blev betydligt starkare än vad vd:n Stefan Olsson hade räknat med.

Annons

LÄS ÄVEN: Maskinklippets nya sajt på plats - växer med 45 procent

Som ett svar på den snabba tillväxten kommer nu beskedet att Maskinklippet köps upp. Bolaget kommer nämligen inom kort att få Verdane som ny majoritetsägare, vilket Breakit var först med att berätta om.

- Vi började hemma i mitt garage som ett hobbyföretag och de sista årens utveckling, efter att vi lyfte ut vår verksamhet på nätet, har inneburit en fantastisk utveckling för företaget och med det också stora utmaningar. En fortsatt utveckling nu ställer andra krav på organisation, kompetens, med mera. Och med Verdane som ägare känner vi att vi får det stödet, skriver Stefan Olsson i en kommentar till Ehandel.se.

Köper även jaktgigant från Halland

I samma veva investerar Verdane i den hundraåriga butiken Hylte Jakt och Lantman, som sedan en tillbaka också driver e-handel. Förra året ska jaktbutiken ha haft en omsättning på omkring 217 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Anrik jaktbutik siktar högt med ny e-handel

Enligt uppgifter till Breakit utesluter inte Verdane att investmentbolaget kommer att göra fler förvärv inom segmentet skog och lantbruk.

Annons