E-handlare inom B2B når 50 miljoner – outsourcar lagret

Uppdraget: Närmare hundra order om dagen.

Vi på Ehandel.se har på sistone vid flera tillfällen kunnat berätta om TPL-företaget Nowaste Logistics framsteg inom e-handeln. Bolaget har bland annat hunnit med att fördjupa sitt samarbete med Bygghemmagruppen och att få ett prestigefyllt uppdrag av e-handeln CoolStuff.

LÄS ÄVEN: Jätten CoolStuff outsourcar hela sitt e-handelslager

Annons

"Ett mycket spännande uppdrag"

Nu har Nowaste även slutit avtal med B2B-företaget Outofhome.se, som säljer livsmedel till bland annat restauranger och hotell. Sortimentet omfattar över 2 000 produkter inom till exempel kryddor, drycker och konserver, och nu ska dessa alltså skickas från Nowastes lager i Helsingborg.

Enligt ett pressmeddelande från logistikföretaget innebär uppgiften att nära hundra order om dagen ska skickas ut till Out of Homes kunder.

- Ett mycket spännande uppdrag som ligger nära den bransch vi kommer ifrån och som har höga tillväxtambitioner. Det passar oss väl att få vara med på deras resa från början och utveckla deras logistik i takt med deras mål, säger Christian Hallberg, vice vd på Nowaste Logistics AB.

"Nyckeln för att lyckas i e-handeln" 

Eftersom Out of Home saknar säljare ser sig bolaget inte som en traditionell grossist, utan snarare som ett "foodservice-företag". Ambitionen är att med e-handelns hjälp minska avståndet mellan producent och slutkund.

Under 2017 nådde företagets omsättning nära 50 miljoner kronor.

- Vi har ambitionen om att bli en fullsortimentsgrossist inom foodservice och vi tror att nyckeln för att lyckas är e-handel och modern teknik kombinerat med effektiv logistik. Vi har hittat en partner för logistiken i Nowaste som möjliggör för oss att erbjuda rätt service mot våra kunder, säger Jacob Hillestad, marknadschef för Out of Home AB.

Annons