E-handlare kickade igång Black Friday en månad för tidigt

Det är fortfarande en månad kvar till Black Friday men Overstock.com har redan tjuvstartat.

Den stora köpfesten Black Friday växer sig allt starkare runt om i världen, även här i Sverige. Men även om det är mer än en månad tills det att Black Friday infaller i år den 25 november, finns det de som redan kommit igång med förberedelserna.

Redan i augusti kickade Expert i Norge igång genom att marknadsföra dagen i sina sociala medier, men elektroniksajten är långt ifrån ensamma. Den amerikanska e-handlaren Overstock.com, som nyligen fick tillbaka sin grundare och VD Patrick Byrne efter en tids sjukskrivning, har också börjat så smått.

Annons

"sprida ut kostnaderna under julhandeln"

Enligt Internet Retailer inledde Overstock sin Black Friday-rea redan i tisdags genom att sänka priserna med upp till 70 procent på ett antal utvalda varor. En smygrea som kommer att pågå fram till den 27 oktober.

E-handlarens kunder kan bland annat klicka hem ett handfat till 59 procents rabatt, ett TV-stativ till halva priset samt ett par Beats by Dre-hörlurar till kraftigt rabatterat pris.

– Genom att tjuvstarta Black Friday gör vi det möjligt för våra kunder att sprida ut kostnaderna under julhandeln. Samtidigt får de mer tid att spendera med familj och vänner, säger Overstocks ordförande, Saum Noursalehi.

Annons