E-handlaren sålde för över 35 miljarder under jippot

Enligt fräscha analyser.

I början av veckan så gick Amazons stora shoppingevent Prime Day av stapeln. En dag som inleddes med tekniska problem och följdes av europeiska strejker. Amazon gav även en uppdatering under dagen som meddelade att tredjepartssäljare hade sålt för över en miljard dollar världen över.

LÄS ÄVEN: Sajtkrasch, Bezos blir superrik och strejken sprids

Annons

Exakt hur mycket e-handlaren sålde för under jippot har dock inte gått ut till allmänheten. Nu inkommer dock flera analyser som visar en försäljning på runt 4 miljarder dollar.

Internet Retailer har kikat på den information som släppts av Amazon och kombinerat den med andra källor för att få fram en siffra på minst 4,01 miljarder dollar (över 35 miljarder kronor), och som mest 4,38 miljarder dollar. Detta för hela den 36-timmarsperiod som i år utgjorde Prime Day.

Råder delade meningar

Förra årets Prime Day ska endast ha varit 30 timmar lång och då uppskattades försäljningen ligga på runt 2,41 miljarder dollar.

Det finns dock andra analysföretag som flikar in med andra siffror. Telsey Advisory Group ska exempelvis ha gjort en liknande uträkning och istället hamnat på 3,5 miljarder dollar i försäljning för hela Prime Day 2018.

LÄS ÄVEN: De sålde för över en miljard dollar på 24 timmar

Vi vet med säkerhet att försäljningen låg långt över 1 miljard dollar då endast tredjepartsäljarna slog det rekordet efter bara 24 timmar. Exakt vad hela försäljningen landade på är dock än så länge okänt. Någonstans uppemot 4 miljarder dollar verkar dock de bästa gissningarna ligga.

Annons