E-handlaren vänder dålig månad till den bästa någonsin

Skruvar upp prognosen till 600 miljoner kronor.

Motocrosskungarna på e-handelsföretaget Pierce siktar i år på en omsättning på 580 miljoner kronor i omsättning. Ett mål som företaget förmodligen kommer att slå, då företaget nu kan rapportera om en mycket framgångsrik Black Friday-kampanj.

LÄS ÄVEN: I år når de 580 miljoner i sin e-handel

Annons

- November brukar vara en dålig försäljningsmånad i mc-branschen, men vi har lyckats att göra vår bästa månad någonsin rent omsättningsmässigt - och då är månaden ännu inte slut, säger Pierce VD Henrik Zadig i ett pressmeddelande.

"3 gånger så många order"

Pierce startade sin Black Friday-kampanj redan på torsdagen, vilket ledde till företagets bästa försäljningsdag någonsin - redan innan Black Friday ens börjat. När torsdagen sedan slog över till fredag höll ordertrycket i sig och företaget krossade då torsdagens rekord.

- Vi sålde 10 gånger mer än föregående år redan på torsdagen, även om det givetvis kändes bra så var vi oroliga för att vi bara hade flyttat försäljningsvolymen till torsdagen, men så var det som tur var inte. Vi fick ett nytt orderrekord på Black Friday, med 3 gånger så många order som förra året, säger Henrik Zadig.

"Redan sålt för över 550 miljoner"

Under helgen fick bolaget in 40 000 order och e-handlarens olika nätbutiker tog emot 700 000 besökare. Kampanjerna ska ha fungerat “långt över förväntan”.

- Det är givetvis inte bara bra kampanjer som är hemligheten, utan det är ett långsiktigt och hårt arbete av våra 200 anställda. Vårt team har byggt ett bolag som har ett starkt och konkurrenskraftigt erbjudande, tillsammans med stabila leveranser och pålitlig kundservice, säger Henrik Zadig.

Efter Black Friday har prognosen skruvats upp något och Pierce räknar nu med att passera 600 miljoner kronor i år.

- Vi har redan sålt för över 550 miljoner kronor i år och december brukar vara en bra månad för oss. Vi tror året kommer att sluta bra med en tillväxt på över 40 procent från föregående år, säger Henrik Zadig.

Annons
Annons