EC-GO vill vinna godishyllorna – tar in expertis i ny styrelse

Tar hjälp av "branschtunga profiler" för att ta e-handelsmärket vidare in i livsmedelsbranschen.

Efter att i ett par års tid ha agerat återförsäljare åt andra märken, bestämde sig godis- och e-handelsföretaget EC-GO för att lansera ett eget varumärke. Och redan från start hade företaget lyckats få till ett avtal med ingen mindre än ICA, som ska sälja EC-GO i en del av sina butiker.

LÄS ÄVEN: E-handlaren med schysst godis tar klivet in på ICA 

Annons

Tar in kompetens från Bergendahls

Men EC-GO:s ambition är att sälja till betydligt fler än ett fåtal Ica-butiker. Snarare vill företaget få ett ordentligt genomslag i livsmedelsbranschen. Därför har företaget stärkt upp med en ny styrelse som inkluderar vad som beskrivs som “branschtunga profiler”.

Det handlar om ICA-handlaren Patrik "Putte" Hermansson, som driver Almö Livs, samt hotellet och restaurangen Salt & Sill på västkusten, Therese Lundquist, tidigare Head of Content på livsmedelsföretaget Bergendahls (som bland annat äger City Gross) och numera CMO på AIAR, samt entreprenören Henrik Nell, som tidigare har varit avdelningschef på Orkla Confectionery & Snacks .

- Vår nya styrelse består av sex personer som brinner för hållbarhet, produktutveckling och entreprenörskap. Isabelle och jag är så oerhört stolta och tacksamma över att dessa kompetenta människorna tror på EC-GO och vill vara en del av resan. Vi har en mycket spännande framtid framför oss, säger EC-GO:s vd Julia Semb i ett pressmeddelande.

"Saknas smakfullt godis på marknaden"

Hermansson, Lundqvist och Nell tar plats som ledamöter i styrelsen för EC-GO, och ser förstås fram emot sina nya uppdrag.

- Till att börja med så är det en förmån att får vara en del av en startup med helt rätt strategisk insikt av att det saknas något på marknaden, nämligen gott godis som har ett mer smakfull sammansatt innehåll än det vi är vana vid. Sedan är det ju just det som jag ser fram emot, att se när dessa coola, duktiga tjejer erövrar denna jättemarknad som i dag är full med faktiskt ganska dåliga produkter, säger till exempel Therese Lundqvist i ett pressmeddelande.

I EC-GO:s styrelse ingår förutom de tre nya ledamöterna även Julia Semb, medgrundaren Isabelle Rosén och Axel Enström, som också är styrelsens ordförande.

Annons