EDGE tar sig ett stålbad och sänker priset rejält

Att locka många kunder är inte alltid positivt visar det sig när vår ramavtalsatjänst EDGE nu sadlar om.

I slutet av förra året berättade vi om vår nya tjänst EDGE. Ett medlemskap som ska erbjuda de bästa priserna på marknaden gällande olika tjänster som e-handlare behöver. Sedan lanseringen av EDGE har det hänt en hel del och nu sänks bland annat priset till en tredjedel.

För att ta del av de förhandlade avtalen via EDGE måste man nu bara pröjsa 995 kronor per år. Det går dock bra att bli medlem gratis och kolla in vad EDGE har att erbjuda. Senaste avtalet är med Teller som ska erbjuda fina priser på kortinlösen.

Annons

- Nu har vi äntligen fått till ett bra avtal med Teller som ger rabatt både på rörliga och fasta avgifter. Vi vill hävda att vi har det bästa avtalet för e-handlare gällande kortinlösen, säger Michael Wictor, VD på Ehandel.se.

"Flyttade lite för många lite för snabbt"

Avtal för DHL och CDON Marketplace är också tillbaka efter en tids frånvaro. Priset på EDGE har sänks på grund av försämrade villkor i vissa avtal då medlemskapet visat sig vara lite för populärt.

- Vi var övertygade om att vi hade förtroende från våra medlemmar och skulle kunna ”flytta” dem till vårt kundnummer bara vi kom med bra priser. Och så blev det verkligen. Vi kanske till och med flyttade lite för många lite för snabbt och den kannibalisering som då uppstod hos vissa partners kunde de helt enkelt inte försvara. Trist så klart, men vi har fortfarande mycket konkurrenskraftiga erbjudanden och kravet är fortsatt att vi ska ha de lägsta priserna, säger Michael Wictor.

Även Preem är med i EDGE sedan förra veckan och via dem ska e-handlare kunna sänka sina priser på drivmedel. Ett avtal som kanske inte är direkt för e-handel men de flesta kör förmodligen bil och enligt Michael är det snabbt intjänade pengar.

- Låt mig säga så här. Man ska inte köra många mil om året för att tjäna in årsavgiften i EDGE, meddelar en körglad Michael Wictor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!