Ebay lanserar fotobaserad sökfunktion

Genom att ladda upp en bild ska kunderna kunna hitta det de söker.

Den amerikanska e-handelsgiganten eBay introducerar en helt ny grej för sina kunder. Genom en ny funktion i mobilappen ska användarna kunna hitta varor med hjälp av bilder på liknande prylar.

Ladda upp en bild - hitta din produkt

Genom att ladda upp en bild på produkten man söker, ska bildsökningsfunktionen hitta det kunden vill ha bland sidans många produkter.

Annons

Dessutom lanseras ytterligare en funktion, kallad Find It On eBay. Den ska hjälpa kunderna att även kunna dela bilder på produkter de gillar på alla webbsidor och i alla sociala medier och sedan få sökresultatet på liknande produkter direkt från eBay. 

- På eBay fokuserar vi på att skapa ny komplementerande teknik som hjälper våra miljontals shoppare att enkelt hitta saker de älskar till det bästa priset, säger företagets vice president för köpupplevelser, Mohan Patt, i ett pressmeddelande.

Lanseras i höst

Bägge funktionerna väntas släppas under hösten. Men bägge funktionerna kommer inte att bli tillgängliga för riktigt alla. Medan bildsökningsfunktionen Image Search kommer att finnas till både Android och iOS, så kommer Find It On eBay endast att finnas till android-enheter - åtminstone inledningsvis. 

Ebay har enligt egen utsago 171 miljoner köpare världen över. 

LÄS MER: Ebay Växte bara 3 procent - gör allt för att stävja Amazon

Annons