Search
Close this search box.
ANNONS

Efter elcykelhajpen - nu intar elmopederna e-handeln

Efter elcykelhajpen - nu intar elmopederna e-handeln
Rickard Brรถms
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Den helt nya e-handeln Vessla.com har รถppnat fรถr fรถrbestรคllningar av elmopeder.

ANNONS

Efterfrรฅgan pรฅ elcyklar verkar snabbt vรคxa sig stรถrre och i gรฅr kunde vi berรคtta att e-handlaren Outnorth hade expanderat sitt sortimentย av det populรคraย transportmedlet med flera nya modeller fรถr att kunna mรถta den kraftiga efterfrรฅgan.

En annan som har mรคrkt av det starka suget efter elcyklar รคr fรถretaget Mipecorp AB, som driver nรคtbutikerna Elcykelvaruhuset.seย och KopEnScooter.nu. Gรคnget bakom fรถretaget har dock hittat en lucka pรฅ marknaden - nรคmligen att utvecklingen mot el inte i nรฅgon stรถrre utstrรคckning har nรฅtt mopedernas vรคrld. Dรคrfรถr har bolaget i dagarna lanserat Vessla.com, en helt ny e-handel som sรคljer elmopeder av eget varumรคrke.

Fanns inga elmopeder att kรถpa

Vessla.com har varit รถppen fรถr fรถrhandsbokningar sedan i mรฅndags, och den fรถrsta leveransen av den egenframtagna elmopeden vรคntas komma in i slutet av mรฅnaden.

- Om man tittar pรฅ mopeder i stort sรฅ har det inte hรคnt mycket pรฅ massor av รฅr, sรคger VD:n Rickard Brรถms till Ehandel.se.

Idรฉn till fรถretaget kom nรคr han sjรคlv skulle pendla frรฅn Nacka till sitt arbete i centrala Stockholm, och tรคnkte att det skulle gรฅ betydligt snabbare att ta sig fram med hjรคlp av en moped. Helst ville han ha en modern moped som drevs av el, men mรคrkte efter att ha tittat runt ett tag att nรฅgra sรฅdana inte fanns att kรถpa.

- Dรฅ tรคnkte jag att det hรคr รคr ju jรคtteknasigt, men det fanns i princip inga. Framfรถr allt fanns det inga etablerade varumรคrken som sรฅlde elmopeder. Sรฅ jag hade vรคl lite av en 40-รฅrskris och tรคnkte att jag drar igรฅng ett fรถretag, berรคttar Rickard Brรถms.

Vรคljer bort รฅterfรถrsรคljare

Rickard Brรถms jobbade vidare med sin idรฉ och snart stod hans mopedmodell redo. Han menar att detย just nu finns en global trend av att kรถpa รคven lite dyrare saker pรฅ nรคtet. Det i kombination med att Vessla ville ha kontroll รถver sitt eget varumรคrke, och samtidigt inte ville ge avkall pรฅ lรถnsamheten, ledde till beslutet att endast sรคlja den nya mopedmodellen via den egna e-handeln.

- Vรฅr ambition รคr att vara en e-handlare, men lรคngre fram kanske vi testar lite olika alternativ, sรคger Rickard Brรถms, och nรคmner popup-butiker som en mรถjlighet.

Hur har mottagandet fรถr er elmoped varit hittills?

- Jag tรคnker inte avslรถja nรฅgra siffror men det har varit vรคldigt positivt. Det har gรฅtt vรคldigt, vรคldigt bra hittills.

"Uppenbart att alla inte vill cykla"

Om man bor i Stockholmstrakten kan man enligt Rickard Brรถms spara en timme i pendlingstid enkel vรคg om man รฅker moped istรคllet fรถr att ta bussen. Eftersom stรคderna stรคndigt vรคxer ser han stora mรถjligheter fรถr fordonet, som med sin elmotor dessutom kommer att stรฅ vรคl rustat nรคr EU inom kort vรคntas presentera hรฅrdare utslรคppsregler fรถr mopeder som gรฅr pรฅ bensin.

- Det รคr uppenbart att alla inte vill cykla, och dรฅ รคr en moped ett bra alternativ. Vi siktar in oss pรฅ unga vuxna som bor i nรคrfรถrorter och pendlar till arbetet, berรคttar Rickard Brรถms.

Den som vill lรคgga vantarna pรฅ en Vessla fรฅr vara beredd att plocka fram 20 000 kronor. Priset รคr alltsรฅ jรคmfรถrbart med vad en elcykel kostar.

- Det รคr vรคldigt medvetet. Jag vill inte att det hรคr ska ses som en lyxprodukt utan att Vesslan ska bli tillgรคnglig fรถr den stora massan, avslutar han.

Dela artikeln: