Efter julruschen: Fraktbolag samlar in oönskade paket

Ska skänka till välgörenhet.

Redan i början av december stod det klart att julen 2017 skulle slå alla tidigare e-handelsrekord, oavsett om man ser till mängden paket, antalet order eller summorna som skulle spenderas. Så långt allt väl, men många av paketen kommer tyvärr till mottagare som inte är så intresserad av att ta emot den.

LÄS ÄVEN: Fraktgigantens julprognos: 750 miljoner paket i december

Annons

Oönskade paket för 100 miljoner

Åtminstone om man ska tro UPS, som i ett pressmeddelande skriver att svenskarna förra året sålde oönskade julklappar till ett värde av 100 miljoner kronor mellan jul och nyår.

LÄS ÄVEN: Felköpta klappar lades upp direkt efter Kalle Anka

"Skänker glädje och gör skillnad för miljön" 

Nu uppmanar fraktleverantören stockholmarna att lämna in oönskade paket till en av företagets bilar, som står uppställd på Norrmalmstorg i Stockholm speciellt för ändamålet.

- Vi har nog alla fått något vi inte önskar någon gång, en bok vi redan läst eller en teknikpryl vi inte behöver. Vi vill därför uppmana stockholmarna att donera dessa klappar till någon som kanske bättre behöver dem. Julklappsåtervinningen skänker glädje åt dem som kanske inte hade råd att köpa julklappar, och det kan även göra skillnad för miljön, säger Hedvig Armand, kommunikationschef för UPS i Norden, i ett pressmeddelande.

Alla paket som samlas in under Julklappsåtervinningen, som UPS alltså kallar sitt insamlingsevenemang, kommer att skänkas till Stockholms Stadsmission. Insamlingen pågår i dag till och med 15.00.

Annons