Efter kundernas feedback: Swish bakas in i kassan

Flera nyheter i e-handelskassan.

Betalbolaget Ecster, som ägs av Handelsbanken, lanserar idag flera nyheter i sin e-handelskassa. Efter att 69 procent av kunderna uttryckt intresse för att vilja betala med Swish direkt i kassan, så inför Ecster nu den möjligheten.

- Genom att nu inkludera Swish i vår kassa erbjuder vi en betalmetod som många köpare föredrar. Det öppnar för fler nöjda kunder och färre övergivna varukorgar för säljföretagen, säger Urban Höglund, produktchef på Ecster, i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Partykungen lägger själv in Swish i Klarnas kassa

Enligt Ecster så är de en av de första att inkludera Swish i en färdig kassalösning. Vi har tidigare sett e-handlare tvinga in betalmetoden i exempelvis Klarna Checkout, men Klarna själv har ännu inte tagit steget. Resurs Bank erbjuder dock Swish i sin checkout-lösning.

LÄS ÄVEN: Resurs Bank slänger in nylanserade Swish i sin kassa

"Spelar ingen roll vilken tid på dygnet"

I Ecsters e-handelskassa, vid namn Ecster Pay, kan kunderna nu välja kort, delbetalning, faktura eller Swish.

- Det är många som vill betala med Swish i butiken och vi ser fram emot att även kunna erbjuda det på nätet. För mig som handlare är Swish jättebra eftersom pengarna kommer in på en gång. Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet eller vilken dag det är som försäljningen sker, säger Ecster-kunden Annelie Zanders på inredningsbutiken Hamptons.

Andra nyheter i Ecster Pay, version 2.0, ska till exempel vara möjligheten att ta betalt i alla världens valutor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!